PERMUAFAKATAN KELUARGA HASHIMARBAIN (PEKA)

PERMUAFAKATAN KELUARGA HASHIMARBAIN (PEKA)
Haji Hashim Kulup Ismail (Ayahanda) Hajah Arbaayah Yeop Majlis (Bonda). Anak-Anak: Abdul Rahman, Hashimah, Abdul Mutalib, Salim, Mastina, Hamdan, Syuaib, Sufini, Haryati, Suriyani, Ahmad Farid, Nurhanim, Ahmad Syukri & Mohd. Najib

Monday, December 8, 2008

Sambutan Hari Raya Korban Tahun ini....

Gambar Yeop Sekeluarga di Pagi Raya Korban 8 Disember 2008.

Yeop bersama-sama anak lelaki, Ijat, Putra, Aiman dan Abby pergi solat sunat aidiladha di Surau Darul Huda Seksyen 10 Wangsa Maju. Rancangan nak ke rumah Mak/Apak di Bangsar mungkin lepas solat maghrib ini - untuk berjumpa mak/apak, adik-adik dan anak-anak buah di sana. Biasanya kebanyakan mereka mula berhari raya di rumah mak/apak selepas selesai solat hari raya.
Yang pasti juadah hari ini selain rendang, mesti ada sop daging korban yang diperolehi daripada agihan pihak surau di situ. Hati ini terkinja-kinja untuk ke rumah mak/apak, tapi takdir menentukan kali ini kami terlewat.
Yeop sampai di rumah Mak kira-kira jam 9.15 malam. Sepatutnya Talib sekeluarga ada bersama, tetapi dia dah pulang lebih awal. Semasa Yeop sampai yang ada di rumah Mak ialah Shimah dan anak-anak termasuk Mastina. Kak Yong@Mira, Yasmin, Anim, Ajib dan Syukri juga kelihatan.
Semasa Yeop membuka laptop untuk melayari blog keluarga, Mastina bertanyakan pasal gambar keluarga dia yang tak banyak dipaparkan di dalam blog ini? Lantas dia menyalin pakaian rayanya berwarna pink dan minta Yeop standby untuk mengambil gambar-gambar menariknya di rumah Mak. Mastina sanggup menelefon suaminya Haris supaya segera datang ke rumah Mak dan menyuruh Haris supaya berpakaian baju melayu pink serta membawa baju melayu anak-anaknya.
Setengah jam kemudiannya, Haris pun sampai di rumah Mak lengkap dengan berbaju melayu, bersampin lagi....Sebelum itu Mastina sudah pun menggayakan pakaiannya, dan sempat juga berposing di sudut rumah. Lihatlah gambar-gambar Mastina dan keluarganya yang sempat diambil...serta merta juga Yeop uploadnya ke dalam blog ini.

Gambar Keluarga Mastina berkunjung ke rumah Mak..

ulan


1 comment:

ajym said...

AMBOI...AMBOI...AMBOI...MASTINA... BUKAN MAIN PINK LAGI....

Related Posts with Thumbnails